Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik śmietanowy"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Spód: zmiksuj ciasteczka, płatki, cukier, cynamon. Wlej stopione masło i wymieszaj. Ciastem wylep formę dwukrotnie wyłożoną folią aluminiową. Piecz 12 min w temp. 180°C.
Twaróg zmiksuj ze śmietaną oraz jajkami. Dodaj miąższ z wanilii i przyprawę do piernika.Wylej na ciasto. Tortownicę ustaw na blasze napełnionej do połowy wodą. Piecz 80 min w temp. 190°C.
Drzwiczki uchyl, ostudź sernik w piekarniku. Udekoruj dowolnie.
<strong> Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>
Czas: 100 min. Cena por.: 1,60 złŹródło: Bella Relaks