Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik w czekoladzie"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Miękkie masło ucieram z cukrem na gładką masę. Dodaję po jednym żółtku na przemian z łyżką sera, ucieram. Wsypuję budyń, ziemniaczaną mąkę, proszek do pieczenia, dalej ucieram. Dodaję rodzynki i skórki kandyzowane (obtaczam je w mące), mieszam.
Białka ubijam na sztywną pianę, łączę ją z serową masą, przekładam do tortownicy (natłuszczonej, z bułką tartą). Piekę ok. 80 min (temp. 170oC).
Mleczne czekolady kruszę, dodaję masło, mleko, podgrzewam, mieszam. Gorącą polewą oblewam sernik. Polewę z białej czekolady robię tak samo i zdobię nią jego wierzch.
120 min, porcja 320 kcal, koszt porcji 2,40 zł, przepis na 12–16 porcji.Źródło: Kobieta i życie