Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik waniliowy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Spód: mąkę przesiej, dodaj cukier, proszek do pieczenia i margarynę. Posiekaj nożem. Dodaj żółtka i śmietanę, wyrób.
Masa serowa: do twarogu dodaj żółtka, wsyp cukier i cukier waniliowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz budyń. Zamieszaj, zmiksuj na gładką masę. Białka i kremówkę oddzielnie ubij.
Do masy serowej dodaj kremówkę, wymieszaj. Dodaj pianę, delikatnie połącz. Masę podziel na pół. Do jednej części przesiej kakao, wymieszaj.
Spód i boki tortownicy wylep ciastem. Wyłóż na przemian masy jasną i ciemną. Lekko zamieszaj, by powstał wzorek. Piecz 90 min w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 120 min. Ilość porcji: 16. Cena za porcję: 1,50 zł.
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie