Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, masłem i jajkiem utartym z cukrem na puszystą masę. Wyrób gładkie ciasto. Odłóż 1/3 porcji.
Resztę ciasta rozwałkuj na placek (ok. 1,5 cm). Wyłóż nim spód i boki natłuszczonej i wysypanej bułką formy.
Ser utrzyj z cukrem, żółtkami, mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym. Połącz z pianą z białek i rodzynkami. Masę wlej do formy.
Z reszty ciasta uformuj wałki i ułóż na wierzchu sernika. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz godzinę. Polej ciasto np. lukrem.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax