Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik wiedeński"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
Tortownicę nasmarować masłem, sam spód wysypać bułką tartą. Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać żółtka, cukier i wyskrobany rdzeń z wanilii. Dalej ucierając, dokładać po łyżce sera. Wsypać kaszę. Ubić na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszać z masą. Dodać rodzynki i skórkę pomarańczową. Wymieszać. Przygotowaną masę serową wlać do tortownicy.
Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C na godzinę. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze pół godziny. Wyjąć, wystudzić w blaszce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Sernik można udekorować esami-floresami z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady lub marmoladą morelową.Źródło: Twoje Imperium