Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z bezą i morelami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7834
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 388
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7834
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 388
Składniki
Do przesianej mąki wsyp cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz żółtka. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Ciastem wylep dno tortownicy, włóż do lodówki. Z moreli usuń skórki oraz pestki. Pokrój w kostkę.
Do miski włóż twaróg, dodaj cukier, cukier wanilinowy, jajka, żółtko, mleko oraz proszek budyniowy. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj pokrojone morele, wymieszaj.
Na schłodzony spód wylej masę serową. Piecz 35 min w temperaturze 180°C. W międzyczasie do miski włóż białka. Ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec dosypując cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Pianę wyłóż na masę serową. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 10-15 min.
70 minut. Porcja: 320 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie