Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..najprostszy szybki do zrobienia a zarazem smaczny sernik z brzoskwiniami. Jaka do masy serowej ubijamy całe z cukrem dzięki czemu sernik praktycznie nie opada. Przepis na dużą blachę...
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
z podanych składników zagniatamy ciasto. dzielimy na dwie części. Jedną częścią wylepiamy wyłożoną papierem blachę do pieczenia 25x30, drugą owijamy w folię i chowamy do zamrażalnika.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st i na 10 min wkładamy blachę z ciastem aby sie podpiekło. W tym czasie robimy masę serową.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy miękkie masło, budynie, cukier waniliowy i stopniowo ser. Wszystko dokładnie mieszamy.
Masę serową wykładamy na spód na wierzchu układamy odcedzone i pokrojone brzoskwinie oraz ścieramy na tarce resztę ciasta z zamrażalnika. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy około 45-55 minut w 170st