Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z brzoskwiniami. Najlepszy na świecie przepis mamy. Idealne ciasto na Święta.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Zdjęcie profilowe moje_domowe_jedzenie moje_domowe_jedzenie Dzień dobry w niedzielę. Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami. Przepis z babcinego zeszytu sprawdzony i smaczny. SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki pszennej 6 żółtek 4 łyżki cukru 200 g masła 2łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg sera u mnie z wiaderka 2 jajka 2 budynie waniliowe w proszku 1 szklanka cukru 200 g masła 1 puszka brzoskwiń w syropie WYKONANIE: Składniki na ciasto dokładnie ze sobą łączę i wyrabiam. Zostawiam 3/4 ciasta a resztę chowam do lodówki. Przygotowuję brytfannę u mnie kwadratowa i i wykładam ciasto kruche. Nabijam widelcem i piekę w piekarniku nagrzanym na 170 stopni około 15 minut tak aby ciasto lekko się zarumieniło. Po tym czasie ciasto chłodzę. Teraz przygotowuję Masę serową. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie łączę i mieszam. Zaczynam od utarcia masła z cukrem a następnie dodaję stopniowo ser i jajka. Można użyć np. aromatu waniliowego. Masę wylewam na schłodzone ciasto kruche a następnie wykładam po całej powierzchni brzoskwinie pokrojone w paski. Na koniec wyciągam z lodówki schłodzone ciasto i ścieram na tarce o grubych oczkach rozprowadzając po całej powierzchni ciasta. Ciasto piekę w piekarniku nagrzany na 170 stopni około 70 minut jeśli na górze będzie się zbyt mocno rumienić Można przykryć folią aluminiową.