Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne ciasto, a przy tym łatwe w wykonaniu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Białka ubić z połową cukru, żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Obie masy łączymy , dodajemy mąkę z proszkiem, dosypujemy kakao. Ciasto wylać na blachę (25x37) wyłożoną papierem. Piec ok. 30 min w 180 stopniach.
Ser zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubić i dodać do masy serowej. Dodać namoczoną wcześniej i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę.
Biszkopt nasączyć wg uznania( u mnie była woda z alkoholem), posmarować dość grubo dżemem. Połowę masy serowej wylać na ciasto, ułożyć delicje i na to wylać pozostały ser.
Ciasto posypać czekoladą lub jak zastygnie polać polewą. Smacznego !!!