Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z dżemem i owocami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Herbatniki rozdrobnij, połącz z marmoladą i miękkim masłem. Wyrabiaj do uzyskania gładkiej masy. Tortownicę wysmaruj tłuszczem i wyściel papierem do pieczenia. Herbatnikową masę przełóż do formy.
Twaróg wymieszaj ze śmietaną, skórką i sokiem z cytryny. Dodaj oba cukry i żółtka. Dobrze wszystko zmiksuj.
Herbatnikowy spód posmaruj połową nadzienia i wyłóż na niego kawałki odcedzonych brzoskwiń (część odłóż). Przykryj resztą nadzienia, wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 oC i piecz ok. 50 minut. Ciasto ostudź w formie.
Orzechy upraż. Skarmelizuj cukier, dodaj miód i wymieszaj. Posyp sernik orzechami, polej karmelem i wyłóż owoce. Czas przygotowania: 90 minut
Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 415 kcal.Źródło: Na żywo