Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z galaretką"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Dwie galaretki rozpuść w 2,5 szklanki gorącej wody, ostudź, po czym przelej do okrągłej miski, wyłożonej folią spożywczą. Gdy zaczną tężeć, dodaj połowę jagód, przemieszaj i wstaw do lodówki, by całkowicie stężała.
Trzecią galaretkę rozpuść w 250 ml wody i schłódź. Serki zmiksuj z pudrem, dodaj ubitą śmietanę i tężejącą galaretkę.
Na dnie tortownicy ułóż biszkopty. Na środku wyłóż galaretkę. Dookoła rozłóż masę serkową i jagody. Schładzaj 3-4 godziny.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax