Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z gruszkami na kakaowym spodzie"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 39
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 39
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Owoce kroimy na ćwiartki i skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Masło ucieramy z 6 łyżkami cukru oraz cukrem waniliowym. Wbijamy 4 jajka, dodajemy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, kakao i mleko, wyrabiamy. Ciastem wykładamy blachę.
Żółtka oddzielamy od białek i dodajemy do twarogu, ucieramy. Dodajemy resztę cukru, śmietanę, budyń i wyrabiamy na gładką masę. Wsypujemy rodzynki, dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie mieszamy. Masę serową przekładamy na ciasto i wciskamy w nią połowę gruszek. Pieczemy 50 minut w 200oC.
Konfiturę podgrzewamy i smarujemy wierzch upieczonego ciasta, a następnie dekorujemy pozostałymi ćwiartkami gruszek.
Czas przygotowania 95 minut. Cena porcji ok. 2,70 zł.
Wartość odżywcza porcji 330 kcal Białko 6 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 19 gŹródło: Rewia