Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik według mego przepisu. Smakuje wybornie.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Wykonanie spodu do tortownicy: Ciasteczka zmielić w malakserze i dokładnie wymieszać z lekko roztopionym i ostudzonym masłem. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć przygotowane ciasteczka, lekko je ubijając, po czym wstawić do lodówki. Przygotowanie gruszek: Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki, skropić dobrym alkoholem i cytryną, po czym odstawić na godzinę. Wykonanie sera. Ser ubijać mikserem z cukrem pudrem i waniliowym, dodać miód i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzącej wody jedną galaretkę i żelatynę po czym zmiksować na większych obrotach. Śmietanę ubić na puszysto, dodać do sera, lekko wymieszać łyżką, przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać i wstawić do lodówki. Dwie galaretki rozpuścić w 400 ml wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. W między czasie gdy ser lekko stężeje, powkładać przygotowane gruszki i zalać chłodną galaretką i wstawić ponownie do lodówki. Tak przygotowany sernik najlepiej smakuje na drugi dzień. SMACZNEGO.