Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na weekend sernik bez pieczenia.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1416
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1416
Składniki
Jeśli zdecydujecie się użyć twarogu chudego tak jak ja to najpierw musimy go zmielić.
Formę 22 cm wykładamy papierem i na spód układamy herbatniki.
Galaretkę przyrządzamy wedle przepisu z opak. i odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietankę ubijamy na sztywno (możecie dodać trochę słodzika lub cukru jeśli chcecie słodszą wersje)
Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody.
Czekoladę pokruszcie (polecam użyć tłuczka do mięsa????) na kawałeczki mniejsze lub większe wedle uznania
Do zmielonego sera dodajemy ubitą śmietankę, żelatynę i wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy. Powstałą masę wylewamy na spód i wyrównujemy.
Biszkopty moczymy w kawie i układamy na wierzch naszego sernika. Wszystko zalewamy galaretką i do lodówki najlepiej na noc .