Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1975
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1975
Składniki
Ciasto Mąkę z proszkiem przesiej na stolnicę razem z cukrem pudrem, dodaj masło, żółtka, całe jajko oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Rozwałkuj na wielkość blachy 26x35, posyp kakao i wstaw do lodówki na czas przygotowania sera.
Ser zmiel dwa razy w maszynce. Żółtka i całe jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione i wystudzone masło, ser, budynie oraz sok wyciśnięty z cytryny. Wymieszaj i wyłóż na przygotowane ciasto.
Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika piec około 45 minut po tym czasie ubij białka z cukrem wyłóż na ser, posyp wiórkami kokosowymi i piec jeszcze około 15 minut do zrumienienia. Zostaw do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach .