Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z konfiturą rabarbarową"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 155
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1169
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 155
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1169
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj do niej masło, posiekaj. Wsyp cukier, wbij jajko, żółtka. Szybko zagnieć ciasto, włóż je na pół godziny do lodówki.
Ser przekręć kilkakrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Masło utrzyj, dodając po jednym żółtku. Wsyp ser, ucieraj. Ubij białka ze szczyptą soli. Dodaj do masy ubite białka i mąkę ziemniaczaną. Piecz 60 minut w temperaturze 180°C.
Rabarbar uduś z cukrem i kilkoma łyżkami wody, przetrzyj przez sito. Przed podaniem ciasta polej konfiturą cały wierzch. Posyp wiórkami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień