Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z kruchym ciastem i takimi kulkami. Sernik z musem owocowym i galaretkami, wyszedł pyszny.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 147
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 147
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem i kakao, dodać śmietanę i zagnieść.Z połowy zrobić kulki. Drugą częścią ciasta wylepić blaszkę,30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
masa-Jajka zmiksować z cukrem, potem serem.Przesiać do tego budynie i zmiksować.Masę wyłożyć na ciasto w blaszce. Porozrzucać kulki z ciasta i lekko je powciskać.
Piec w 175*, ok. 1 godz.Sernik wystudzić.
mus brzoskwiniowy-Brzoskwinie rozdrobnić blenderem. Sok uzupełnić do 1 l.i zagotować.Odstawić i zaraz dodać galaretki. Wymieszać do rozpuszczenia. Dodać mus z brzoskwiń i ostudzić do lekkiego tężenia.Wylać na sernik i schłodzić.
Można użyć innych owoców, w oryginale robiłam z nektarynkami.