Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny, rozpływający się w ustach i odpowiednio słodki sernik z czterech składników. Nie dość, że składa się z małej ilości składników to jeszcze robi się go w kilka minut plus pieczenie.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 106
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 67
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 123
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 106
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 67
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 123
Składniki
Na początku oddzielamy jajka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubitą pianę odstawiamy. Do żółtek dodajemy mleko zagęszczone, twaróg sernikowy oraz budynie. Całość miksujemy do połączenia się składników. Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo ubitą pianę i całość delikatnie mieszamy. Masę serową przekładamy do blaszki o wymiarach 24×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Jeżeli chcemy możemy ułożyć na spód biszkopty lub herbatniki. Sernik pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach góra dół. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Gotowe