Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z morelami"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 158
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1252
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 158
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1252
Składniki
Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na pół, chłodzimy 60 minut.
Przygotowujemy ser. Białka oddzielamy od żółtek. Kostkę do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak ucieramy z cukrem i żółtkami. Stopniowo dodajemy ser. Miksujemy, by masa była puszysta i jednolita. Pod koniec dodajemy mąkę przesianą z budyniem i, na koniec, pianę ubitą z białek.
Połową ciasta wylepiamy spód i boki tortownicy. Zalewamy masą serową, posypujemy osączonymi z zalewy, pokrojonymi morelami.
Całość przykrywamy kratką z wałeczków utoczonych z pozostałego ciasta lub posypujemy kruszonką. Na 60 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180oC. Ciasto studzimy w piecyku przy lekko uchylnych drzwiach.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 296 kcal Białko 15 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 45 g.Źródło: Rewia