Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z musem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1748
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1748
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Dzień wcześniej przygotuj galaretkę fioletową. Pokrój ją w kostkę. Pomarańcze obierz,ugotuj, odcedź. Zmiksuj blenderem. Blaszkę wyłóż papierem i biszkoptami.
Galaretki pomarańczowe rozpuść w szklance gorącej wody. Serki przełóż do miski,dodaj pół szklanki zimnej pomarańczowej galaretki i fioletowe kosteczki. Delikatnie wymieszaj i przelej do blaszki na biszkopty. Schłodź. Zmiksowany mus pomarańczowy wymieszaj z pozostałą pomarańczową galaretką,przelej na stwardniały serek. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień