Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z owocami leśnymi"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Owoce rozmroź. Galaretki rozpuść, wystudź, schłodź. Mleko zagotuj, zdejmij z ognia, wsyp żelatynę. Wymieszaj, schłodź. Twaróg zmiel, wymieszaj z cukrami. Śmietanę ubij, dodawaj do masy, mieszając. Wystudzoną żelatynę wlej do masy.
Masę przełóż do tortownicy, na wierzchu ułóż owoce, wylej tężejącą galaretkę. Wstaw do lodówki na 2 godziny, podawaj z owocami.
Czas przygotowania: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień