Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z porzeczką na kruszonce"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1488
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1488
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
kruszonki rozgniatam w palcach (nie zagniatam ciasta, masa powinna się sypać!). Połowę kruszonki rozsypuję na dnie tortownicy wyłożonej pergaminem.
Twaróg ucieram z masłem, cukrami i jajkami na puszystą masę. Wsypuję budyń i wlewam mleko. Dodaję olejek, miksuję ok. 3 min. na najwyższych obrotach. Wylewam na blachę.
Rozsypuję na serniku umyte, osuszone porzeczki. Przykrywam resztą kruszonki. Piekę w temp. 180°C ok. 55 min (grzanie góra-dół). Sernik studzę przy uchylonych drzwiczkach.
75 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12-16 porcjiŹródło: Kobieta i życie