Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rodzynkami , koksem w cieście kakaowym wyszedł bardzo smaczny. Przygotowany na dzień babci.
mikser, miska, rondel, sitko, garnek,
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Składniki
Ciasto; Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Do masy przesiać suche składniki i całość zagnieść na ciasto. 1/ 3 ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć do zamrażalnika na 30 minut. (zostawić na kruszonkę). Pozostałym ciastem wylepić większą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa serowa; Jajka utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym i serem. Do masy dodać śmietanę, budynie i zmiksować. Na koniec dodać rozpuszczone zimne masło. Po wymieszaniu dodać rodzynki oprószone mąką. Masę wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Na górę zetrzeć pozostałe ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut , a najlepiej do suchego patyczka. Po całkowitym wystudzeniu ciasto polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i oprószyć wiórkami kokosowymi. Zostawić do wystygnięcia.
Ciasto po upieczeniu polane czekoladą i częściowo oprószone wiórkami.
Ciasto gotowe do podania.