Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 453
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 214
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 413
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 97
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 2030
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 453
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 214
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 413
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 97
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 2030
Składniki
Masło pokroić, dodac mąke pszennąi szczyptę soli. Posikać nożem aż powstaną grudki.Wbić 1 jajko i zagnieść ciasto . Uformować kulę i włożyć do lodówki na 30 minut .
Schłodzone ciasto rozwałkować na placek , wylepić spąd i brzegi tortownicy wyłożonej pergaminem, piec 10 min. w temp. 180st.
Twaróg utrzeć z cukrem , dodać mąkę ziemniaczaną, śmietanę, 2 jaka oraz mleko i rodzynki , starannie wymieszać.Masą serową wylac na podpieczone ciasto i piec ok. 25min. w temp. 180 st.