Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Ciasto: mąkę posiekaj z margaryną, dodaj 10 dkg cukier; śmietanę lub smalec, 2 żółtka; 1 całe jajko; proszek do pieczenia- wszystko zagnieść. Blachę wysmarować lekko margaryną. Wylepić ciastem dno i boki blachy.
Masa serowa: Twaróg, cukier; olej, mleko, 2 jaja całe; żółtka zmiksować. Wsypać do tego cukier waniliowy i budyń jeszcze trochę zmiksować. Wylać masę serową na blachę wyleioną ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st. C i piec ok. 50 min na lekko złotawy kolor. Chwilę przed końcem pieczenia ubić pianę na sztywno z pozostałych białek i 1 szkl. cukru. Pianę wyłozyć na upieczony gorący placek i piec jescze ok 10 min.