Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z rumem i czekoladą"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem i waniliowym, proszkiem, jajkiem, żółtkiem, szczyptą soli. Przesiekać z zimnym masłem, szybko zagnieść. Ciasto owinąć folią spożywczą, włożyć do lodówki na 30 min. Schłodzone rozwałkować, rozłożyć w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ponakłuwać widelcem, piec 12 min w temp. 180oC.
Jajka umyć, białka ubić na pianę. Masło utrzeć z cukrem, żółtkami, aromatem. Dodać ser, kaszę, cukier waniliowy, mąkę i porcjami ser, delikatnie wymieszać z bakaliami i pianą. Rozłożyć na cieście, piec 55 min w temp. 180oC. Jeszcze ciepłe oblać polewą.
Przed dodaniem bakalii sparz je i osącz z nadmiaru wody na ręczniku papierowym. Pamiętaj, by orzechy drobno posiekać.Źródło: Twoje Imperium