Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z truskawkami"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8927
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 133
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 287
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2923
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8927
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 133
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 287
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2923
Składniki
Galaretkę rozpuść, schłodź. Białka oddziel od żółtek. Zmiksuj twaróg, masło i część cukru. Resztę cukru dodaj do żółtek, utrzyj do białości, dodaj do masy serowej. Wymieszaj kaszę mannę, budyń, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, dodaj do masy, zmiksuj.
Białka ubij ze szczyptą soli, wymieszaj z masą. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
Truskawki umyj, przekrój na połówki, ułóż na wierzchu wystudzonego sernika. Polej je tężejącą galaretką, posyp przesianym cukrem pudrem, udekoruj bezami. Schłodź.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień