Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Przygotować ciasto - wymieszać składniki i rozwałkowane przełożyć do formy. Ciasto: - 1 szklanka mąki, - 3/4 kostki margaryny - ma być miękka a nie roztopiona :-) - 3 żółtka, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 2 łyżki cukru.
sernik: ser Vitello w wiaderku (z Biedronki) 4 jajka szklanka cukru niepełna budyń śmietankowy garść rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń wymieszać z proszkiem do pieczenia, jajka ubić z cukrem i dodać masę serową. Delikatnie wymieszać.
W blasze ułożyć ciasto, wylać na to gotową masę sernikową. Wstawić do nagrzanego piekarnika (170stopni C) i piec około 60 minut, aż się ładniej zarumieni.