Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44446
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 44
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44446
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 44
Składniki
Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa. Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wysmarować masłem. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ciastem wylepić dno przygotowanej tortownicy. Następnie na ciasto poukładać obok siebie połówki śliwek, skórką do ciasta. Ser oraz pozostałe składniki zmiksować mikserem na dużych obrotach przez 3 min. Masę serową wyłożyć na śliwki. Sernik piec przez 65 minut w temperaturze 180 stopni C.