Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę że przypadnie Państwu do gustu wymyślone ciasto które w sam raz przyda się na święta
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Na początek przygotować ciasto sypane, składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Następnie przygotować jabłka obrać je i zetrzeć na tarce jarzynowej, starte jabłka odcisnąć z soku a po odciśnięciu całego soku wsypać proszek galaretek
Jak już mamy przygotowane ciasto i jabłka wtedy z białek ubić pianę. Następnie żółtka ubić mikserem z cukrem i masłem po czym dodać twaróg z wiaderka i proszek budyniowy całość zmiksować dodając mleko oraz mleko w proszku. Po zmiksowaniu całości dodać ubitą pianę i wymieszać drewnianą łyżką do połączenia się masy serowej z dodaną pianą
Do blaszki 34/25 wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć połowę ciasta sypanego na ciasto wyłożyć całe jabłka przygotowane wcześniej a na jabłka wylać całą masę serową zaś na masę serową resztę ciasta sypanego. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i w rozgrzanym piec przez godzinę i 20 minut a 10 minut przed końcem przykryć folią aluminiową. Po upieczeniu wystudzić i wstawić do lodówki aby wszystko się dobrze związało, po wszystkim posypać cukrem pudrem