Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z jogurtami greckimi na kruchym cieście kakaowym. Sernik z bezą i kruszonką kakaową wyszedł, pyszny.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 213
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 295
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 213
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 295
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem i zmiksować, na gruby żwirek.Mniejszą połowę odłożyć na kruszonkę. Resztę zagnieść, porozkładać i rozklepać na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.Podpiec 15 min.w 175*C.i ostudzić.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem z serem, jogurtem i mlekiem skondensowanym.Krótko zmiksować na niskich obrotach miksera,bo będzie chlapać. Przesiać tam budynie i ponownie zmiksować. Wylać masę na podpieczone ciasto.
mus-Łyżeczka porozkładać mus w kleksy. Oczywiście można dać jakieś owoce.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli, potem stopniowo dodawanym cukrem. Następnie przesiać budyń i delikatnie wymieszać. Łyżką poukładać równomiernie bezę serniku a potem delikatnie wyrównać.
kruszonka-Pozostawione ciasto rozsypać na bezie.
Piec ok 70 min. w 175*C.Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia, jak za mocno brązowieje. lukier-Cukier puder przesiać, dodać sok z cytryny i stopniowo po troszku gorącej wody. Mieszać do lejącej papki, ale nie za rzadkiej. Przelać do buteleczki z dziobkiem, albo nabierać łyżką i polać zimny sernik w esy-floresy.Kroić jak dobrze stężeje, najlepiej na drugi dzień.