Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe ciasteczka z ciasta twarogowego i oleju są doskonałe. Mięciutkie, delikatne, nadają się do popołudniowej herbatki jak i na śniadanie. Powinny być zjadane jeszcze tego samego dnia, bo wtedy smakują najlepiej.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 60
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1009
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 60
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1009
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Twaróg, olej, mleko, szczyptę soli i jajko wymieszać w misce. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, dodać do twarogu.
Wszystko zamieszać mikserem do połączenia się składników, a następnie przełożyć na stolnicę lekko posypana mąką i jeszcze raz zagnieść. Nie trzeba jednak długo zagniatać, bo ciasto zrobi się klejące.
Ciasto rozwałkować dość cienko i wycinać Waszymi ulubionymi foremkami małe ciasteczka.
Prostokątną foremkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasteczka. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni, aż się przyrumienią.
Po upieczeniu ciasteczka wyjmujemy i przygotowujemy posypkę. Masło rozpuszczamy w garnuszku lub mikrofalówce. Cukier mieszamy z cukrem wanilinowym. Gorące ciasteczka smarujemy rozpuszczonym masłem i przyciskamy do cukru.
Ciasteczka powinny zostać spożyte tego samego dnia. Następnego dnia ciasto twarogowe wysycha i robi się lekko twarde. Aby temu zapobiec ciasteczka zamrażamy lub przechowujemy w puszce. Smacznego :-)