Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie dość ,że proste do zrobienia, przepis prosty do zapamiętania, po prostu wszystkich składników ma być tyle samo, to do tego ciasteczka są przepyszne zarówno gorące prosto z pieca jak i kiedy wystygną, znikają błyskawicznie
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1772
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 51
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1772
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 51
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Blachę od piekarnika, wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę przesiać na stół, dodać masło, ser zagnieść ciasto, aż będzie jednolite i gładkie. Stół oprószyć mąką.
Odrywać kawałki ciasta i wałkować na grubość ok. 2-3 mm. Ciasto ciąć za pomocą radełka najpierw na paski, a następnie na romby.
Każde ciasteczko położyć lepiącą stroną na cukrze, by się do nich przylepił. Następnie ciasteczka cukrem do góry układać na blasze. Piec w piekarniku nagrzanym do 180st ok 12-15 minut aż się zezłocą lub lekko zbrązowieją.