Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczny serownik babci Stefci.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Wykonanie ciasta na spód: Na stolnicy wymieszać mąkę, cukier, i roztarte drożdże. Następnie dodać jajka, mleko i zagnieść ciasto. Dodać masło i wyrobić na gładko. Odstawić w ciepłe miejsce by ciasto podrosło. Twaróg zmielić trzykrotnie, utrzeć z miękkim ale nie roztopionym masłem, cukrem na puszysto. W czasie ucierania dodawać po jednym żółtku. Dodać skórkę z cytryny wmieszać garść rodzynek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Tortownice posmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto. Wyłożyć masę serową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez godzinę. Po upieczeniu ostudzić i ozdobić rozpuszczoną czekoladą. SMACZNEGO.