Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowo-makowy torcik"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 82
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 82
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 162
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj. Dodaj cukier puder, zmielony mak i żółtko. Zagnieć ciasto, schłodź. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajka, twaróg i zmiksuj.
Ciasto rozwałkuj, przełóż do formy. Wylej masę serową z pokrojonymi batonikami. Piecz 60 minut w temperaturze 180°C. Masło rozpuść z czekoladą. Polej sernik, posyp batonikami.Źródło: Dobry Tydzień