Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowy puszek no cóż taki wypiek polecam gorąco na nadchodzące Święta warto gości zachwycić takim ciastem! Sernik zawsze się mi udaje!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Biszkopt jasny i ciemny: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Masa Michałkowa: Śmietanę i cukierki umieścić w garnuszku z grubym dnem. Podgrzewać na małym ogniu, do rozpuszczenia cukierków, cały czas mieszając (nie doprowadzić do wrzenia ). Całość przecedzić przez sitko. Mieszankę schłodzić w lodówce. Następnego dnia ubić, do uzyskania gęstego kremu. Do śmietany wsypujemy odcedzone orzeszki i letnią żelatynę rozpuszczoną w ¼ szklanki wrzątku.
Wkładka serowa: Do miski dać żółtka, margarynę, cukier, cukier waniliowy. Zmiksować. Dawać porcjami ser i proszek budyniowy. Wszystko razem zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Piec na blaszce 25/36 w 170°C ok. 50 min.
Biszkopt jasny smarujemy go powidłem- masa Michałkowa- wkładka serowa- masa Michałkowa- biszkopt kakaowy- dekorujemy polewą czekoladową