Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka proste w wykonaniu i dość szybkie do zrobienia
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Delikatnie łyżką wymieszać z mąką, potem z wiórkami, orzechami i posiekaną drobno czekoladą.
Z masy formować placuszki i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Wstawić do nagrzanego do 170 st.C piekarnika i piec 30 minut. Kiedy wystygną, posypać cukrem pudrem.
Po upieczeniu ciastka z wierzchu są nieco twarde dlatego najlepsze są następnego dnia po upieczeniu.