Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skubaniec jest ciastem kruchym i bardzo smakowitym.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mąkę z margaryną posiekać nożem dodać śmietanę, proszek do pieczenia, cukier puder i żółtka. Ciasto zagnieść jak na makaron, podzielić na dwie części, do jednej części dodać kakao- zagnieść i wstawić do lodówki. Drugą część wyłożyć na blachę, ułożyć owoce, polać na sztywno ubitą pianą z 5 białek+ 2 łyżki cukru. Na wierzch poskubać ciasto kakaowe wyciągnięte z lodówki.
Piec w temp. 180 st.C ok. 40minut.