Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śląskie makówki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 75
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 244
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 75
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 244
Składniki
Mleko zagotuj z cukrem, cukrem waniliowym i masłem, dodaj zmielony mak, gotuj go 10 minut, mieszając. Dodaj orzechy, rodzynki, migdały i miód.
Chałkę pokrój w plastry. Do miski wlej małą chochelkę ciepłej masy, ułóż na niej plastry chałki, przykryj masą makową. Czynność powtórz kilka razy, ostatnią warstwą musi być masa makowa. Całość ozdób dowolnymi bakaliami. Deser schładzaj przez 24 godzin.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień