Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie w sosie miodowo- piernikowym"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
70 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 6 porcji
Śledzie wkładam do mleka, odstawiam na 24 godz. Miód zagotowuję z zielem angielskim, cynamonem, goździkami, kardamonem, pieprzem.
Cebulę wkładam na 2 min do wrzątku, przelewam zimną wodą, kroję w kostkę. Skrapiam sokiem z cytryny, posypuję tartą skórką.
Piernik ścieram na tarce, mieszam z oliwą, cebulą, ostudzonym sosem. Śledzie układam na półmisku, zalewam sosem, przykrywam folią, wstawiam na noc do lodówki.Źródło: Kobieta i życie