Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybkie , proste w wykonaniu ale jakże smaczne ślimaczki na słodko z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie samo w sobie jest pyszne a posmarowane odrobiną pysznego dżemu figowego to już po prostu niebo w gębie.
blaszka, nóż, papier do pieczenia, widelec, kubek,
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1000
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1115
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11420
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1000
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1115
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11420
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu smarujemy dżemem figowym (może być dowolny dżem o różnym smaku). Następnie ciasto zwijamy po długości bardzo ciasno w rulon. Zwinięte ciasto kroimy w krążki około 1 cm. Krążki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Smarujemy rozmąconym jajkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut na złoty kolor.