Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ślimak drożdżowy z bakaliami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1044
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1278
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12710
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1044
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1278
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12710
Składniki
ciasta drożdżowego zagnieć. Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Nadzienie: masę makową wymieszaj z bakaliami.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieć i rozwałkuj na cienki placek. Posmaruj go masą bakaliowo-makową. Pozostaw wolne brzegi. Placek zwiń. Rulon przełóż do formy posmarowanej tłuszczem. Odstaw na ok. 20 minut, by ciasto ponownie wyrosło. Potem piecz ok. 50 minut w temp. 190°C. Cukier puder utrzyj z syropem na gęsty lukier. Posmaruj nim wystudzone ciasto.Źródło: Naj