Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ślimaki z rodzynkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Gotowe ciasto francuskie rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na placek o grubości ok. 3 mm. Wymieszaj cynamon z cukrem, cukrem waniliowym i rodzynkami, i posyp tą mieszanką ciasto. Mocno zwiń je w roladę i pokrój w plastry o szerokości ok. dwóch centymetrów.
Rozłóż krążki na blasze, posmaruj rozbełtanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut. Kiedy się upieką, posmaruj rozgrzanym, ciekłym miodem.Źródło: TV14