Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowa tarta z cynamonem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
na ciasto zmiksuj blenderem, ugnieć placek i wstaw do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkuj go cienko na stolnicy wysypanej mąką, po czym wylep nim dno oraz brzegi blachy.
Umyte śliwki przekrój na pół i wydryluj. Posyp cukrem, cynamonem oraz szczyptą soli. Ułóż je równo na cieście skórką do dołu.
Włóż przygotowaną tartę do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz na środkowej półce około 40 minut. Podawaj na ciepło.
<strong>Przepis nadesłała: Kasia Zalewska</strong>Źródło: Kurier TV