Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodka lazania pod bezą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Płaty lazanii wkładaj partiami do osolonego wrzątku i gotuj do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu. Wyjmij z garnka, rozkładaj pojedynczo na desce. Każdy płat przekrój na mniejsze części równej wielkości. Posyp je cukrem pudrem.
Truskawki oczyść, osusz, odszypułkuj, pokrój na mniejsze części. Galaretkę przygotuj wg przepisu. Białka ubij na sztywno z cukrem i sokiem z cytryny. Przełóż do szprycy, wyciśnij na blachę. Piecz bezy ok. 20 min w 160 st.
Płaty lazanii układaj na talerzykach, przekładaj warstwą truskawek. Każdą warstwę polej tężejącą galaretką. Dekoruj bezami i prażonymi płatkami migdałów.
Porcja – 350 kcal, cena 2,50 zł, czas około 30 minut.Źródło: Świat kobiety