Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 643
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 643
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Składniki
Ciasto: zagniatam je z podanych składników (mąki pszennej, prozku do pieczenia, cukru pudru, 1 i 1/2 kostki margaryny, żółtek). Rozwałkowuję na 2 placki. Nakłuwam widelcem. Smaruję dżemem, posypuję orzechami i rodzynkami, nakładam na to bezę (białka ubite z cukrem).
Piekę oba placki 30 minut w 180 st C. Studzę. Robię krem: Na mleku z cukrem gotuję budyń. Studzę. Ucieram margarynę, dodaję budyń, Nutellę i kakao.
Przekładam placki kremem, polewam rozpuszczoną czekoladą.