Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkości na dzień babci, czyli kruche ciasteczka z kawałkami czekolady, które długo zachowują świeżość i smak. Zapakowane w szklany słoik będą stanowiły elegancki prezent. Z pewnością wywołają uśmiech na twarzy obdarowanych.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Wsyp cukier. Wbij dwa całe jajka. Dodaj masło pokrojone w kostkę. Zacznij zagniatać ciasto.
Czekoladę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj co ciasta. Ponownie zagnieć składniki na gładką masę.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Uformuj równej wielkości okrągłe ciasteczka. Rozłóż je na blasze w równych odstępach.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Ciasteczka piecz przez około 15 minut (do zrumienienia).
Upieczone ciasteczka przestudź. Następnie zapakuj w szklany słoik lub puszkę. Podaruj je jako słodki upominek na dzień babci.