Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne na święta wielkanocne przypomina prawdziwe sadzone jajka
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Pokrusz marcepan i utrzyj z miekkim masłem, dodac cukier,cukier waniliowy ,ucierając wbij do ciasta kolejno jajka a następnie dodaj stopniowo mąkę pszenna wymieszaną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Morele osącz na sitku odłóz 5 połówek resztę pokrój w drobną kostkę ,dodaj do ciasta .Piekarnik rozgrzej do do 175 st tortownicę o srednicy 24cm posmaruj tłuszczem i obsyp bułka tartą, tortownice napełnij ciastem piec 40 min na srodkowym poziomie piekarnika ciasto wystudz
cukier puder utrzyj z sokiem cytrynowym na ciescie namaluj lukrem 5 kleksów rozmaruj je łyzka zeby wyglądały jak jajka sadzone po srodku kazdego kleksa umiesc po jednej połówce moreli odstaw do zastygnięcia. Smacznego!