Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słone ciasto warzywne"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1227
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1227
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Mąkę wymieszaj z rozdrobnionym, zimnym masłem. Wbij jajko, dodaj mleko, sól i zagnieć ciasto. Owiń je folią i odłóż na godzinę w chłodne miejsce. Bakłażana, pomidory i paprykę pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż warzywa.
Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę. Spód nakłuj widelcem. Następnie wyłóż warzywa. Całość zalej jajkiem roztrzepanym ze śmietaną. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 40 minut. Przed podaniem posyp posiekaną pietruszką.Źródło: Na żywo