Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka bardzo smaczna a przygotowanie proste i szybkie. Utrzymuje długo świeżość i wilgotność.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1563
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1563
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
Składniki
Wykonanie : Tłuszcz,cukier,żółtka utrzeć do białości i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem ,na przemian z białkami i śmietaną.Na sam koniec dodać olejek i otartą skórkę z 1/2 pomarańcza ,dobrze połączyć . Piec w temperaturze 180 stopni (1 godzinę ). Babkę polewamy ciemną czekoladą ,obsypujemy startą białą czekoladą i posypką kolorową do ciast . Polewa: czekoladę ,masło,mleko rozpuścić w rondelku .